9 Eylül 2007 Pazar

samorpheus com

Şikayetçi: Lowriderx.com

Şikayet Edilen: Samorpheus.com
http://www.samorpheus.com/1970/01/01/02/00/00/77/wordpresscom%e2%80%99a-turkiyeden-erisim-kisitlandi/internet/admin/wordpresscom%e2%80%99a-turkiyeden-erisim-kisitlandi.aspx

Şikayet Konusu: Lowriderx.com un WordPress com'a türkiyeden erişim yasaklandı yazısını izinsiz kopyalamak , orjinal yazıya link vermemek.

Utanç Duvarı Görüntüsü

Orjinal İçerik

Çalıntı İçerik


2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar samorpheus.com alan adının sahibiyim.

öncelikle lowriderx rumuzlu kişiden direk sözlü yolla izin alınmadığı doğrudur fakat bir wordpress eklentisi olan "wp rss feed okuyucusu" kardeş blogrolların rsslerini okuyup kendi sistemine kardeş blogrollun ismi ve linki olmak üzere en aşağıya bilgi düşürüyor.

bu demek oluyorki içeriği sahiplenerek yazı yazmadım,içeriği kimlerin rss feed ile aldığı ise açık olarak o mesajın altında gösterilmekteydi.

fakat site yetkilisi kibarca istememek yerine mesajı kaldır yoksa spam yaparım sitene gibi düşük seviyede cümleler kullanmıştır.
bunun üzerine mesajın içeriği değiştirilmiş kendisine ithafen (günlüğümde) yazıda yazılmıştır.

lowriderx rumuzlu arkadaş kendi günlüğünü popülerisini ve page rank değerlerini yüksekte tutmak uğruna usluplu,seviyeli bir biçimde gelmeksizin, lowriderx tamamen doğrularıda yansıtmaksızın mesaj girişi sağlamış.

son olarak : eminim ki o arkadaş sadece title a bakıp sayfanın en altına kadar inmemeiş ve linkleride görmemiştir.

o mesajı ben bile eklemedim rss feed botu eklemiştir burada suçlu muhtemelen kendi wp botum. tarafımdan ceza alıp etkinsizleştirilmiştir.

Adsız dedi ki...

bu konu 150 milyon sitede yayınlandı herkes birbirinden arakladı yani bu bence gereksiz bir şikayet :)